Καιρός: “Σκαρφαλώνει” στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή

Καιρός: “Σκαρφαλώνει” στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή
Ηλιοφάνεια EUROKINISSI

Άνοδος της θερμοκρασίας στους 37 με 38 βαθμούς, με πρόσκαιρη πτώση το Σαββατοκύριακο. Νέα άνοδος από βδομάδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη Αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου με πρόσκαιρη πτώση το Σαββατοκύριακο . Νέα άνοδος από την Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 34 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 7/7/1901 15.000 στρέμματα καλλιεργειών στη Λιβαδειά καταστράφηκαν λόγω χαλαζόπτωσης, όπου το στρώμα πάγου ανήλθε στα 20εκ.
  • Το 1929 σημειώθηκαν 38°C στη Λάρισα, 37 στην Αθήνα.
  • Το 1988 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες στη Δ. Μακεδονία, 40.8 η Φλώρινα, 42,2 στη Κοζάνη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα