Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες – Ενίχυση των ανέμων και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες – Ενίχυση των ανέμων και πτώση θερμοκρασίας
Βροχή στην Αθήνα, φωτογραφία αρχείου Theodore Manolopoulos / SOOC

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πτώση της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.

• Η θερμοκρασία στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμαίνεται σε τιμές κάτω απο τα κανονικά επίπεδα

• Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από της Δευτέρα

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πολλές βροχές στις αρχές και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος κυρίως στα δυτικά.

Σήμερα, Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, όπου πιθανώς αργότερα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες όπου από το βράδυ πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά τους 18 με 20 και στα νησιά τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-11-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Σποράδες και την Εύβοια, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο πιθανόν να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 16-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα