Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες στα νότια την Τετάρτη

Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες στα νότια την Τετάρτη
Συννεφιά στην Αττική Aris Oikonomou / SOOC

Τοπικές βροχές στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Άνεμοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία τοπικά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα νότια σποραδικές καταιγίδες
  • Η θερμοκρασία έως τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου
  • Οι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας. Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι . Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 12/10/2006 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στα Χανιά, με 135 χιλιοστά βροχής στο αεροδρόμιο της πόλης.
  • Το 2008 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με 119 χιλιοστά βροχής στο Σπήλι Ρεθύμνου. Υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.
  • Το 2009 επλήγη από ισχυρές καταιγίδες το Αγρίνιο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα