Καιρός: Σταδιακή αλλά πρόσκαιρη βελτίωση – Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Σταδιακή αλλά πρόσκαιρη βελτίωση – Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα
Σύννεφα πάνω από την πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Βροχές στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται το βράδυ της Δευτέρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σταδιακή αλλά πρόσκαιρη η βελτίωση στα ανατολικά με τοπικές νεφώσεις –Το βράδυ θα έχουμε βροχές στη Δυτική Ελλάδα
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή . 
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα  5 με 6 με μποφόρ στα πελάγη

 

Τη Δευτέρα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 1/11/1992 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες και ο υδράργυρος στην Σκύρο έφτασε τους  29°C  — Το 2008 είχαμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη δυτική Ελλάδα, με  32°C στην Αχαΐα. — Το 2009 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα