Καιρός: Σταδιακή επιδείνωση – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Σταδιακή επιδείνωση – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο
Συννεφιασμένος καιρός EUROKINISSI

Τοπικές νεφώσεις το επόμενο διήμερο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και λίγα φαινόμενα το επόμενο διήμερο, αλλά με επιδείνωση το προσεχές Σαββατοκύριακο
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά, αλλά με αισθητή πτώση από το Σάββατο.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4, στα υπόλοιπα 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 10-11-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4, στην υπόλοιπη χώρα 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-11-2022

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-11-2022

Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα λίγες νεφώσεις με βροχές το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 17 με 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 14 και 19 βαθμών Κελσίου.

 

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα