Καιρός: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη και μετά

Καιρός: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη και μετά
Ζέστη στην Αθήνα Eurokinissi

Μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία από την Παρασκευή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες στα 4 με 6 και τοπικά στα νότια 6-7 μποφόρ
  • Παροδική αστάθεια στα ηπειρωτικά και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου θα κυλήσει με κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι το πολύ 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 34 με 36 και στη Κρήτη τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΈΜΠΤΗ

Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στη Θεσσαλία. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία, όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και βόρεια, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, θα εκδηλωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα