Καιρός: Σχεδόν αίθριος από Τετάρτη μέχρι τέλος της βδομάδας

Καιρός: Σχεδόν αίθριος από Τετάρτη μέχρι τέλος της βδομάδας
Καιρός ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες. Τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από την Τετάρτη έως το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο η οποία στο τέλος της εβδομάδος θα είναι αισθητή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Μια γρήγορη ματιά στον καιρό της εβδομάδας

Η επιδείνωση του καιρού σήμερα θα είναι πρόσκαιρη, ενώ από την Τετάρτη έως και το τέλος της εβδομάδος ο καιρός κυλήσει χωρίς βροχές και η θερμοκρασία ανέβει αισθητά.

Σήμερα Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το απογευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια και στα βόρεια θα φτάσει τους 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μικρής διάρκειας καταιγίδες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Πέμπτη

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Παρασκευή

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ που από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Σάββατο

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τις χθεσινές μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα