Καιρός: Σχεδόν αίθριος – Εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο

Καιρός: Σχεδόν αίθριος – Εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο
Ο ουρανός της Αθήνας ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με μικρή πιθανότητα αστάθειας στα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ

Για σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ορεινά της βόρειας χώρας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΕΜΟΙ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι όλη την εβδομάδα και δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη άνοδο με τάση βαθμιαίας πτώσης της θερμοκρασίας από βδομάδα

Στο παρακάτω μετεώγραμμα διακρίνεται η πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο αλλά αργότερα η θερμοκρασία παρουσιάζει πτωτική πορεία .

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 25/8/1924 επικράτησαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες με 39.7°C στην Αθήνα.
  • Το 2009 εκδηλώθηκαν καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, με πλημμύρες στη Θεσ/νίκη.
  • Το 2010 είχαμε δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Έβρου. Το 2014 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα