Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες
Ηλιοφάνεια στην Αργολίδα Eurokinissi

Άνεμοι στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από ατ δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

 

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός  Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου και θα σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός  με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε νοτίους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Από τις απογευματινές ώρες προβλέπονται αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοινοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 19/2/1903 είχαμε προβλήματα από τις ισχυρές βροχές και το χιονόνερο στην Αθήνα. — Το 1983 σημειώθηκε ελάχιστη θερμοκρασία -16,6°C στην Τανάγρα. — Το 2011 είχαμε καταστροφές από τους θυελλώδεις νοτιάδες και τις βροχές στη Νότια Κρήτη (Σφακιά).

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα