Καιρός: Σχεδόν αίθριος με καλές για την εποχή θερμοκρασίες

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με καλές για την εποχή θερμοκρασίες
Ηλιόλουστη ημέρα στην παραλία Αλίμου intime

Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά νότια από το απόγευμα – Μεταφορά σκόνης από την Αφρική
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ

Δείτε σε Video τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική για το επόμενο τετραήμερο

Η προοπτική του καιρού

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Την Πέμπτη τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και περισσότερα φαινόμενα στα βόρεια και ανατολικά την Κυριακή.

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα φτάσει τους 19 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου..

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 6/4/2007 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Ηγουμενίτσα. — Το 2010 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και το 2011 στο Ηράκλειο. — Το 2014 είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα, χαλαζόπτωση στην Καρδίτσα. —Το 2015 εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση στη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα