Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πολύ υψηλές θερμοκρασίες
Λιακάδα στην Αθήνα Eurokinissi

Συνεχίζεται ο σχεδόν αίθριος και ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά από το απόγευμα της Κυριακής αρχίζει να αλλάζει. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με αραιές νεφώσεις ο καιρός μέχρι και σήμερα. Από την Κυριακή θα αρχίζει να αλλάζει στα δυτικά και βόρεια
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα πολύ πάνω τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από την Κυριακή και μετά στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Επίσης κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 μ 5 και στα νότια δυτικοί το πολύ 5 με 6 μποφόρ.

Καιρός Κυριακή

Ο καιρός αύριο θα είναι αρχικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους, που από το μεσημέρι σταδιακά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή


Καιρός Δευτέρα

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες,. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στα δυτικά μέχρι το απόγευμα, και στα βορειοανατολικά από το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ, ενώ τη νύχτα θα στραφούν και στα ανατολικά σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Καιρός Τρίτη

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στο ανατολικό Αιγαίο παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα στην πρόγνωση του καιρού προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αθήνα


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη στην πρόγνωση του καιρού προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές από τη Δευτέρα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα