Καιρός: Σχεδόν αίθριος μέχρι την Πρωτοχρονιά – Καλές θερμοκρασίες

Καιρός: Σχεδόν αίθριος μέχρι την Πρωτοχρονιά – Καλές θερμοκρασίες
Καιρός ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία αν και θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση στα μέσα της εβδομάδος, θα είναι καλή για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγες νεφώσεις
  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει λίγο θα είναι καλή για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά μόνο στα νοτιοανατολικά τα 5 με 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-12-2022

Στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από δυτικές βορειοδυτικές 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 29-12-2022

Στα δυτικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-12-2022

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα