Καιρός: Σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές
Αίθριος καιρός EUROKINISSI

Βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας, αλλά με διατήρηση παγετού στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι χαμηλή για την εποχή και θα έχουμε παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 15/3/1941 μια απρόβλεπτη και γρήγορα κινούμενη ψυχρή εισβολή προκάλεσε σφοδρές χιονοθύελλες στις αμερικανικές πολιτείες Βόρεια Ντακότα και Μινεσότα που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 150 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους παγιδεύτηκαν στην κακοκαιρία απροετοίμαστοι. H συμφορά αυτή είχε και ένα θετικό: Έδωσε ώθηση στη μετεωρολογική έρευνα με αποτέλεσμα να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της πρόγνωσης.


Σαν σήμερα στην Ελλάδα στις 15/3/1962 έπνεαν σφοδροί Ν-ΝΑ άνεμοι που έπληξαν όλη τη χώρα με ανθρώπινες απώλειες και καταστροφές. Χιονόπτωση παρατηρείται στα Ιωάννινα. —To 2013 είχαμε Χαλαζοπτώσεις σε Ηγουμενίτσα και Λευκάδα (3εκ)

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα