Καιρός: Σχεδόν αίθριος την Παρασκευή – Αλλάζει από την Κυριακή

Καιρός: Σχεδόν αίθριος την Παρασκευή – Αλλάζει από την Κυριακή
Αίθριος καιρός EUROKINISSI

Σχεδόν αίθριος καιρός την Παρασκευή με αραιές νεφώσεις από τα δυτικά και θερμοκρασία τοπικά στους 23 βαθμούς Κελσίου. Από την Κυριακή αλλάζει ο καιρός. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις από τα δυτικά που θα επεκταθούν ανατολικότερα . -Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά θα φτάσει κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 4 με 5 στα πελάγη

Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Με βροχερό καιρό και χαμηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά προβλέπεται βελτίωση και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή. Το μπουφάν απαραίτητο παντού , για τις βραδυνές ώρες

ΣΤΗΝ ΑΝΏΤΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΊΡΑ

Από Κυριακή έως και την Μ. Τρίτη ασταθείς μάζες από την Αν .Ευρώπη θα δημιουργήσουν ανώτερο χαμηλό που θα προκαλέσει πολλές βροχές. Από την Μ. Τετάρτη το σύστημα απομακρύνεται και τις επόμενες ημέρες τοπική αστάθεια θα έχουν τα βόρεια πιθανόν τα κεντρικά. Παρότι παρουσιάζουμε την προοπτική μέχρι και το Πάσχα η πρόγνωση είναι επισφαλής λόγω της Ψυχρής Λίμνης που δημιουργείται στα Βαλκάνια η οποία πολλές φορές παρουσιάζει εμμονή και δεν απομακρύνεται τόσο γρήγορα .

Η πρόγνωση του υετού και της θερμοκρασίας από τα μοντέλα πολλαπλού δείγματος παρουσιάζουν καλή προγνωσιμότητα μέχρι την Μ. Τετάρτη . Στην Αθήνα παρατηρούμε οτι ο καιρός παραμένει άστατος μέχρι και την Μ. Τρίτη με πτώση της θερμοκρασίας στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου αλλά με τάση ανόδου αργότερα.

ΑΘΗΝΆ

  • ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ

ΥΕΤΟΣ

Πολλές οι βροχές την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Δευτέρα με τοπικά έντονα τα φαινόμενα κυρίως στα βόρεια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως τη Μ. Δευτέρα.

Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος και την Μ. Τρίτη ενώ η αστάθεια θα σταματήσει την Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές . Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, οπότε η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει χωρίς προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

ΝΈΦΩΣΗ

Οι νεφώσεις τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδος θα είναι πυκνές με πολλά φαινόμενα , ενώ από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά θα υπάρχουν κατά κανόνα αραιές νεφώσεις

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 15/4/1902 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στη Θεσσαλία. — Το 2002 είχαμε πλημμύρες στην Κέρκυρα

Το 1953 είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα