Καιρός: Σχεδόν αίθριος το επόμενο τριήμερο – Αστάθεια στα μέσα της εβδομάδος

Καιρός: Σχεδόν αίθριος το επόμενο τριήμερο – Αστάθεια στα μέσα της εβδομάδος
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας εν μέσω καύσωνα EUROKINISSI

Εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγτες τιμές στα ηπειρωτικά περί τους 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και αστάθεια απο τα μέσα της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 μποφόρ με ενίσχυση από την Πέμπτη και μετά

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια . Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 30 με 32 και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Στα βόρεια προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι κυρίως στα ορεινά και στη Θεσσαλία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι ασθενείς, ενώ το βράδυ στο Ιόνιο αναμένεται να ενισχυθούν τοπικά σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Εξασθένηση των ανέμων μέχρι και την Τετάρτη και ενίσχυση από την Πέμπτη και μετά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώεσις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα