Καιρός: Θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή, με πτωτική πορεία το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 15 με 17 και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα οπότε ενδέχεται στα δυτικά να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 2/3/1913 επικράτησαν ισχυροί άνεμοι με χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Εύβοιας. — Το 1968 είχαμε χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές περιοχές της χώρας Το 1977 είχαμε μγάλες ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες λόγω χιονιού, απαγόρευση απόπλου σε όλη τη χώρα. — Το 2005 σημειώθηκε χιονόπτωση με χιονόστρωση στα Ιωάννινα και τη Θεσ/νίκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα