Καιρός: Τοπικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες και άνεμοι έως 6 μποφόρ

Καιρός: Τοπικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες και άνεμοι έως 6 μποφόρ
Σύννεφα Eurokinissi

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο τις επόμενες ημέρες.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νότια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-03-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα το πρωί στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 09-03-2023

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το μεσημέρι στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-03-2023

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε στα δυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα