Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και εξασθένηση των ανέμων την Τετάρτη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και εξασθένηση των ανέμων την Τετάρτη
Συννεφιά στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφώρ από την Πέμπτη και μετά.

Εβδομαδιαία προοπτική

Με τοπική συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Σήμερα Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός. Βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη που αργότερα θα σταματήσουν Θα διατηρηθούν οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ένταση τοπικά 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά του τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 12 με 13 κατά τόπους στα δυτικά τους 15 βαθμούς Κελσίου . Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και κατά τόπους στη Θράκη.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 10-02-2022

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 και στα δυτικά τοπικά τους 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-02-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα νοτιοανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-02-2022

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας χώρας και τη νύχτα στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-02-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα δυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα
ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα