Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και κανονικές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και κανονικές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες
Συννεφιασμένος καιρός στα Ιωάννινα eurokinissi

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με τάση ανόδου και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με τοπικές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες μα λίγα φαινόμενα κυρίως στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου από τα μέσα της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 6 μποφόρ στα πελάγη

Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με τοπική συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες.

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 05/04

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου και στα νότια τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 06/04

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 07/04

Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμβρους στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και κατά τόπους στα πελάγη 6 μποφόρ. Βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/04

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 16 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα