Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία στους 34 βαθμούς – Έως 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία στους 34 βαθμούς – Έως 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
Νεφώσεις στην Αθήνα ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Περιορισμένη αστάθεια κεντρικά και βόρεια και βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Άνεμοι εως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και κανονικές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια με περιορισμένη αστάθεια.
  • Η θερμοκρασία στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Δευτέρα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα νοτιοανατολικά κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 19-09-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι – απόγευμα θα είναι πυκνότερες, οπότε στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-09-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια (εξαιρουμένης της Θράκης) κυρίως στα ορεινά -συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας- θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 21-09-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται o καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά -συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και εξαιρουμένης της Θράκης και της Αττικής- θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες την Πέμπτη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα