Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας

Διαβάζεται σε 4'
Καιρός
Καιρός Αθήνα eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα με άνοδο από Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με τοπικές νεφώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας θα κυλήσει ο καιρός
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα με άνοδο από Παρασκευή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών


Σήμερα Πέμπτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και από τη νύχτα έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια όπου θα φθάσει τους 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-10-2023


Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-10-2023


Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην περιοχή μας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά 4 με 6 και στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22-10-2023

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην περιοχή μας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από τα βόρεια σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα