Καιρός: Τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές
Συννεφιά. Eurokinissi

Άνεμοι το πολύ 5 με 6 μποφόρ και κανονικές θερμοκρασίες, αλλά με παγετό στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

• Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και λίγα φαινόμενα στα ΒΑ

• Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας , αλλά θα έχουμε παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά

• Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να δούμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος Από την Πέμπτη και μετά θα μας επηρεάσουν δύο νέες διαταραχές η θερμοκρασία θα πέσει και θα έχουμε φαινόμενα σε πολλές περιοχές

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια έως 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 και στα κεντρικά και νότια τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Εντυπωσιακή μεταφορά σκόνης καταγράφηκε χτες 15 Μαρτίου 2022 πάνω από την Ευρώπη από τον Copernicus Sentinel 5p.

Οι προβλέψεις από CopernicusECMWF CAMS, μας δείχνουν οτι το σύννεφο σκόνης από την Αφρική ταξιδεύει μέσω της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Λιχτενστάιν και βόρειας Ιταλίας

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 16/3/1964: Ισχυροί νότιοι άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στις μεταφορές στην χώρα μας .

Στην Αμερική το 1942 ανεμοστρόβιλος σκότωσε 153 ανθρώπους και τραυμάτισε 1284 . Ο ανεμοστρόβιλος κατηγορίας F5 εμφανίστηκε βόρεια της Peoria του Ιλινόις, στις πόλεις Alta, Chillicothe, πριν διασχίσει τον ποταμό Illinois και χτυπήσει την πόλη Lacon. Το ένα τέταρτο των σπιτιών στο Lacon καταστράφηκε και τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν για 25 μίλια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα