Καιρός: Τοπικές νεφώσεις – Θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις – Θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα
Συννεφιασμένος καιρός στην Αττική intime

Τοπικές νεφώσεις σε ανατολικά και νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ από την Πέμπτη και μετά

Εβδομαδιαία προοπτική

Με τοπική συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόνησσο, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στα δυτικά τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-02-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και το πρωί στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.


ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-02-2022

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας χώρας και τη νύχτα στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-02-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη και από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.


ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-02-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα