Καιρός: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο την Πέμπτη – Κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο την Πέμπτη – Κανονικές θερμοκρασίες
Νεφώσεις στην Αθήνα ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα και τοπικές βροχές σε Θεσσαλία και Μακεδονία. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικά φαινόμενα σε Θεσσαλία και Μακεδονία.
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Πεμπτη στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 29 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 10/8/1901 είχαμε καταιγίδες σε πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Κόρινθο, Ναύπλιο. Καταστροφικό χαλάζι στην Αιδηψό ενώ κεραυνός προκάλεσε δασική πυρκαγιά.
  • Το 2001 είχαμε 40°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.
  • Το 2008 είχαμε ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε Φθιώτιδα και Εύβοια, διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό λόγω πλημμύρων. 2
  • Το 2015 υδροσίφωνες στο Ληξούρι Κεφαλονιάς.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα