Καιρός: Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή

Καιρός: Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή
Βροχόπτωση INTIME NEWS

Βροχές στα ανατολικά και στα νότια καταιγίδες. Ενισχυμένοι άνεμοι και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα νότια καταιγίδες . Από το μεσημέρι ύφεση των φαινομένων.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα ανατολικά και τα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και από το μεσημέρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές το πρωί Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 17/3/2003 επικράτησαν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στην Πελοπόννησο με ταχύτητες που ξεπέρασαν τα 120 km/h στην Καλαμάτα.
  • Καταστροφές είχαμε στα Ιωάννινα από τους ανέμους, 3 μέτρα το χιόνι στο κόμβο Μετσόβου.
  • Το 2010 σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις στην Ν. Εύβοια.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα