Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας
Βροχές INTIME

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Ενίσχυση ανέμων στα μέσα της εβδομάδος και πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά
  • Η θερμοκρασία στα μέσα της εβδομάδος θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμαίνεται σε τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από της Δευτέρα

Η τάση του καιρού της εβδομάδος

Μια πρώτη μεσοπρόθεσμη προοπτική, όπου προβλέπονται 2 βασικές διαταραχές να επηρεάζουν την περιοχή μας. Η πρώτη τη Δευτέρα και η άλλη στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος με πολλές βροχές.

Σήμερα Κυριακή στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικών διευθύνσεων με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά τους 18 με 20 και στα νησιά τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-11-2021

Στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, την Εύβοια και τη Δυτική Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Στο Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 16-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο κυρίως στο Βόρειο, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 18-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Δορυφορική – Ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα