Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Συννεφιά EUROKINISSI

Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται την Τρίτη. Έως 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά τα κεντρικά και βόρεια. Στα ΒΔ καταιγίδες
  • Η θερμοκρασία έως τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι και στο Αιγαίο βοράδες 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 25 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 11/10/2002 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία.
  • Το 2006 είχαμε πλημμύρες στην Φθιώτιδα και 205 χιλιοστά βροχής στην Αμφίκλεια. Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού από τις πλημμύρες.
  • Το 2015 ισχυρή κακοκαιρία έπληξε τη χώρα με αρκετές πλημμύρες στην Ήπειρο και τη Βοιωτία. Ανεμοστρόβιλοι σε Ξάνθη και Ερέτρια προκάλεσαν καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα