Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα δυτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά τα Βόρεια και τη Θεσσαλία και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο
  • Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια και στις υπόλοιπες περιοχές σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και αργότερα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά. Tη Δευτέρα προβλέπεται αισθητή- αλλά πρόσκαιρη- πτώση της θερμοκρασίας ενώ τις επόμενες ημνέρες η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα δυτικά, τα βόρεια και τη Θεσσαλία με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, από τις απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 10/4/1985 είχαμε 30°C μέγιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα. Το 2013 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στην Κέρκυρα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα