Καιρός: Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα
Συννεφιασμένος καιρός στο Παλαιό Φάληρο intime

Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές στα δυτικά και στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές στα δυτικά και στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο 6με 7 και αργότερα 7-8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Παροδική συννεφιά με λίγες βροχές αυτή την εβδομάδα, κυρίως στα δυτικά . Θερμοκρασίες κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 με 6, στο Ιόνιο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 15/11/1983 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, με -6°C στο Νευροκόπι. — Το 2007 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στο Ζευγαράκι Αγρινίου και τη Κεφαλονιά και το 2014 στη Ρόδο.


Ποιος δεν θυμάται την προ 4ετίας περίπτωση της Μάνδρας το 2017 η οποία ήταν μια χαρακτηριστική περίπτωση ξαφνικής πλημμύρας με 23 νεκρούς . Σύμφωνα με την ανάλυση των εικόνων του Ραντάρ του Υμηττού (ΕΜΥ) και του κινητού μετεωρολογικού ραντάρ XPOL (ΕΑΑ) την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 κατεγράφη ζώνη πολύ ισχυρής βροχόπτωσης πάνω από τη λεκάνη απορροής των ρεμάτων που συρρέουν στη Μάνδρα, στην οποία ζώνη το συνολικό ύψος βροχής ξεπέρασε τα 200mm σε 6 ώρες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα