Καιρός: Τοπικές βροχές στα δυτικά – Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Καιρός: Τοπικές βροχές στα δυτικά – Πότε πέφτει η θερμοκρασία
Αραιή συννεφιά iStock

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και μικρή πτώση θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ με ενίσχυση από την Παρασκευή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Την Τρίτη αλλά και τις επόμενες μέρες βροχές κυρίως στα δυτικά
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με μικρή πτώση από την Τρίτη
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από την Παρασκευή

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Οι αναλυτικές προγνώσεις Ελλάδος

Σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 25 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-10-2022

Στη δυτική χώρα και στην Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και στα ανατολικά ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 13-10-2022

Στη δυτική χώρα και στη Μακεδονία προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-10-2022

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 21 και 22 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα