Καιρός: Τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια – Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά

Καιρός: Τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια – Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά
Βροχές INTIME

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονες βροχές κεντρικά και νότια και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά καθώς και χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο τετραήμερο σε video

Σήμερα Τρίτη Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φθάνοντας στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς, στα κεντρικά τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ακι τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (300-400 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα

  • την 1η /3/1953 εκδηλώθηκε χιονόπτωση στην Αττική.
  • Το 1977 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στη Β. Ελλάδα με αποκλεισμένα χωριά, -10°C στο Λειβαδίτι Ξάνθης και απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο.
  • Το 2015 δημιουργήθηκαν δύο υδροσίφωνες στη Ρόδο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα