Καιρός: Τοπικές βροχές την Κυριακή – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός: Τοπικές βροχές την Κυριακή – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Βροχερός καιρός στην Αθήνα Dimitris Kapantais / SOOC

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά από την Κυριακή βροχές στα βόρεια και ανατολικά. Έως και τα 7 μποφόρ οι άνεμοι στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Πολλές βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια και τα ανατολικά και βελτίωση τις επόμενες ημέρες

• Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα πέσει σημαντικά κατά 6 περίπου βαθμούς, αλλά σταδιακά από τα μέσα της εβδομάδας θα ανέβει

• Οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα περί τους 24 με 25 βαθμούς, αλλά από την Κυριακή βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά. Tη Δευτέρα προβλέπεται αισθητή- αλλά πρόσκαιρη- πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 6 βαθμών Κελσίου.

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-04-2022

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, από το μεσημέρι στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, νεφώσεις και με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 19 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-04-2022

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

ΤΡΙΤΗ 12-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, στα βόρεια παροδικά πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από τους 21 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή θα πέσει στους 17 τη Δευτέρα και Τρίτη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 20 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή αλλά τη Δευτέρα θα πέσει στους 15.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα