Καιρός: Τοπική συννεφιά και άνεμοι την Τετάρτη

Καιρός: Τοπική συννεφιά και άνεμοι την Τετάρτη
Συννεφιά Eurokinissi

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές δυτικά κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή, με πτωτική πορεία από την Πέμπτη και μετά
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στα κεντρικά, τα βόρεια και από το μεσημέρι στα δυτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση τοπικά 6-7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο .Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στα κεντρικά και τα νότια τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Την 1/3/1953 σημειώθηκε βραδινή χιονόπτωση στην Αττική.
  • Το 1968 βαθύ βαρομετρικό στο Αιγαίο προκαλεί σφοδρή κακοκαιρία στην Ελλάδα με 6 νεκρούς στην Κρήτη.
  • Το 1977 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στη Β. Ελλάδα με αποκλεισμένα χωριά, -10°C στο Λειβαδίτι Ξάνθης και απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο.
  • Το 2015 δύο υδροσίφωνες επηρέασαν τη Ρόδο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα