Καιρός: Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες
Ηλιοφάνεια στο Ναύπλιο Eurokinissi - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και τα βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες μα λίγα φαινόμενα κυρίως στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 6 μποφόρ στα πελάγη

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές.

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και τα βόρεια με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες στα νότια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορείους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 24 και τοπικά στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 06/04

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα νότια από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα φτάσει τους 19 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 07/04

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες βροχές μικρής διάρκειας. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα νότια τοπικά στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/04

Γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/04

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 16 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα