Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα της Πέμπτης

Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα της Πέμπτης
Βροχερός καιρός στο κέντρο της Αθήνας sooc

Βελτιώνεται ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης, νέα επιδείνωση από Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορίζονται στα νότια τα φαινόμενα . Ξαναχαλάει από το Σάββατο και από τα ΒΔ ο καιρός
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά την Πέμπτη στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Δύο κύματα κακοκαιρίας. Το πρώτο υποχωρεί αύριο Πέμπτη και το δεύτερο έρχεται από την Κυριακή και μετά.

Σήμερα Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 και στα νησιά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 24-02-2022

Στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας και της Εύβοιας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-02-2022

Στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δεδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο το πρωί τοπικά 8 μποφόρ γρήγορα όμως στα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-02-2022

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-02-2022


Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και από τη νύχτα στα βορειοδυτικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6, και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες με βροχή την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 14 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα