Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση και εξασθένιση των ανέμων την Πέμπτη

Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση και εξασθένιση των ανέμων την Πέμπτη
Δύση του ηλίου στην Αθήνα sooc

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού και εξασθένηση ανέμων από το μεσημέρι της Πέμπτης. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες βροχές στα νότια και βαθμιαία βελτίωση
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα
  • Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Εβδομαδιαία προοπτική

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 25/2/2001 είχαμε ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, με θερμοκρασίες υψηλότερες των 20°C στη νότια χώρα και την Κρήτη. — Το 2002 επικράτησε χιονοθύελλα στην Αλεξανδρούπολη. — Το 2011 επικράτησαν ισχυροί ΒΑ άνεμοι σε όλη τη χώρα. — Το 2013 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Μαγνησία, Πρέβεζα και Ημαθία. — Το 2015 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στα Κολύμπια Ρόδου. Χαλαζοπτώσεις είχαμε στην Αιτωλοακαρνανία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα