Καιρός: Βελτιωμένος και κανονικές θερμοκρασίες – Μικρή επιδείνωση από Δευτέρα

Καιρός: Βελτιωμένος και κανονικές θερμοκρασίες – Μικρή επιδείνωση από Δευτέρα
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Eurokinissi

Αραιές νεφώσεις και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Τοπικά φαινόμενα στα βόρεια από τη Δευτέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Αραιή συννεφιά και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Τοπικές βροχές στα βόρεια από Δευτέρα και περισσότερες μετά την Πέμπτη

• Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 6 μποφόρ

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με βελτιωμένο καιρό σε πολλές περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές μετά τα μέσα της εβδομάδος στα δυτικά και τα βόρεια.

Σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 20 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28-03-2022

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη χώρα, με ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους του 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 29-03-2022

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, σταδιακά όμως από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-03-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 31-03-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα