Καιρός: Βελτιωμένος καιρός με χαμηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Βελτιωμένος καιρός με χαμηλές θερμοκρασίες
Χαμηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα Eurokinissi

Γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγα τοπικά φαινόμενα. Κάτω από τα κανονικά για την εποχή η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγα τοπικά φαινόμενα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός προς τα Χριστούγεννα θα κυλήσει χωρίς προβλήματα με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τα νότια καιτο Ανατολικό Αιγαίο.

Την Τρίτη προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που γρήγορα όμως στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς και μόνο στη νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός με ενδεικτική τιμή ελάχιστης θερμοκρασίας τους -4 (μείον 4) βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 21/12/2005 επικράτησε πολύ ισχυρός παγετός στην Ήπειρο με -9°C στα Ιωάννινα. Στις 21-22/12/1952 επικρατεί ισχυρή κακοκαιρία με βροχές και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, νεροποντή και πλημμύρες προκαλούν ζημιές, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και παραλύουν την κίνηση στην πόλη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα