Καιρός: Βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια

Καιρός: Βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Aris Oikonomou /SOOC

Λίγα μόνο φαινόμενα στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Βελτιώνεται ο καιρός και μόνο μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε τοπικά φαινόμενα στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το νότιο Ιόνιο.
  • Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι χαμηλή για την εποχή και θα έχουμε ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να δούμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος Θα έχουμε βελτίωση με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας έωςν την Πέμπτη αλλά από την Παρασκευή και μετά θα μας επηρεάσουν δύο νέες διαταραχές και η θερμοκρασία θα ξαναπέσει

Δείτε τις αποκλίσεις της θερμοκρασίας από τις κανονικές τιμές για την εποχή:

Σήμερα Δευτέρα στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το νότιο Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά, όπου θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγα φαινόμενα και βελτίωση από το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 14/3/2011 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στην Αρτέμιδα Αττικής. Το 2013 είχαμε θύελλα στο Αιγαίο και παρατηρήθηκαν 162.5 km/h μέγιστη ριπή ανέμου στο Κάβο Ντόρο. Νεκρός από κεραυνό στον Αμβρακικό κόλπο. Το 2016 επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι σε Έβρο, Ξάνθη, Εύβοια, Σκόπελο και Λέσβο προκάλεσαν καταστροφές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα