Καιρός: Βελτιωμένος με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες τη Δευτέρα

Καιρός: Βελτιωμένος με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες τη Δευτέρα
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα με αρκετή ψύχρα και παγωνιά στα κεντρικά και βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και λίγα φαινόμενα .
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα με τοπικά ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.

Από το μεσημέρι και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 13/2/2004 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στη νότια κυρίως χώρα με χιονόστρωση στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη.
  • Ολικός παγετός στα Ιωάννινα με μέγιστη θερμοκρασία -3°C.
  • Το 2009 παρατηρήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Κουρούτα Ηλείας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα