Καιρός: Βελτιωμένος με τοπικές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες

Καιρός: Βελτιωμένος με τοπικές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες
Eurokinissi

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγεςνεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά με λίγες βροχές το βράδυ στα βορειοδυτικά – Πρωινές ομίχλες.

  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στο Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το επόμενο πενθήμερο

Από το Σάββατο βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επηρεαστεί όλη η χώρα με πολλές βροχές . Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3 με 5 βαθμούς , ενώ θα ενισχυθούν οι άνεμοι στα πελάγη φτάνοντας τοπικά και τα 8 μποφόρ.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 21/10/2006 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στην Καλαμάτα με 87 χιλιοστά βροχής. Στις 21 Οκτωβρίου του 1994 εκδηλώθηκε η τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη πλημμύρα της πρωτεύουσας τη μεταπολεμική περίοδο και έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων όσων ζήσαμε τα δραματικά εκείνα γεγονότα. Η κακοκαιρία είχε ξεκινήσει από τις 20 του μηνός όταν χάθηκαν στη Ρόδο τέσσερις τουρίστες και την επομένη, 21 Οκτωβρίου, πνίγηκαν άλλοι δέκα άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και τρεις άλλοι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για το ισχυρό κύμα της κακοκαιρίας που προβλεπόταν οτι θα μας επηρέαζε αρχίσαμε να το συζητάμε από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ενώ έκτακτη προειδοποίηση (ΕΔΠΕΚΦ) πριν από την εκδήλωση των πολύ έντονων φαινομένων, βγάλαμε στις 20-10-1994/12:00 και αφορούσε σχεδόν στο σύνολο των περιοχών της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Στην τακτική πρόγνωση Αττικής που εκδόθηκε στις 21-10-1994/13:00 έγινε αναφορά για εκδήλωση πολύ ισχυρών καταιγίδων στην πρωτεύουσα για να ακολουθήσει στις 21-10-1994/19:00 νέο Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων πραγματικού χρόνου. Για την πρωτεύουσα εκδόθηκαν αργότερα άλλα δύο ΕΔΠΕΚΦ.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα