Καιρός: Βελτιωμένος μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Διαβάζεται σε 4'
Καιρός: Βελτιωμένος μέχρι το τέλος της εβδομάδας
EUROKINISSI

Θερμοκρασίες στα κανονικά επίπεδα και άνεμοι έως 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα στα ανατολικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών


Σήμερα Τετάρτη στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοαντολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και οι μέγιστες τιμές της στα βόρεια δεν θα ξεπεράσουν τους 23 με 25 και στα υπόλοιπα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 12-10-2023


Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και τα νότια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό στα βορειοδυτικά να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βορειοανατολικά και οι μέγιστες τιμές στη χώρα θα κυμανθούν στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-10-2023


Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στη δυτική και νότιια νησιωτική χώρα. Από το απόγευμα στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-10-2023


Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τη νότια νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα