Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές
Καιρός EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Λίγα τα χιόνια στα ανατολικά και νότια κυρίως στα ορεινά ημιορεινά. Διατηρείται η παγωνιά το πρωί και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία το μεσημέρι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα τα χιόνια στα ανατολικά και νότια κυρίως στα ορεινά ημιορεινά. Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με τοπικά ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 με 8 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ σαν σήμερα:

  • Στις 10/2/1911 σταματούν οι έντονες τριήμερες χιονοπτώσεις σε Κεντρική και Νότια Ελλάδα με το ύψος του χιονιού να φτάνει το 1μ σε πολλές πόλεις, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
  • Το 1929 είχαμε ολικό πάγωμα της λίμνης Παμβώτιδας με δυνατότητα βάδισης.
  • Το 2010 σημειώθηκαν καταστροφικές πλημμύρες στο Στρατώνι Χαλκιδικής με 152 mm βροχής. Βραδινή καταιγίδα στην Αθήνα και πυκνές χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία όπως και στα ημιορεινά της Στερεάς και Πελοποννήσου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα