Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή
Συννεφιά INTIME

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα στα δυτικά που το βράδυ θα ενταθούν και θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές-
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 4 με 5 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο 7 ήμερο σε video

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε πολλές βροχές και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά. Σχετική βελτίωση τη Καθαρά Δευτέρα. Σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και ανατολική νησιωτική χώρα. Από τη νύχτα στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Καθαρά Δευτέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι και το μεσημέρι τοπική συννεφιά και από το απόγευμα τοπικά φαινόμενα

Ξέρετε ότι σαν σήμερα

  • Στις 4/3/1909 είχαμε υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.
  • Το 1949 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και Πελ/νήσου.
  • Το 1987 ξεκινά μια μακρά περίοδος βαρυχειμωνιάς σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις σε όλα τα πεδινά προκαλούν προβλήματα στις συγκοινωνίες.
  • Το 1997 είχαμε 23°C μέγιστη θερμοκρασία Ιωάννινα. Το 2016 εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα