Καιρός: Βελτιωμένος την Τετάρτη – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Βελτιωμένος την Τετάρτη – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
Καιρός EUROKINISSI

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές την Παρασκευή και πτώση της θερμοκρασίας. Βελτίωση το Σαββατοκύριακο και τοπικά πολύ ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σήμερα και βροχές από τα ΒΔ την Πέμπτη. Τοπικά έντονα φαινόμενα τη Παρασκευή με βελτίωση το Σαββατοκύριακο
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή σήμερα αλλά με πτώση από την Παρασκευή
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο από την Παρασκευή

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας. Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 13-10-2022

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-10-2022

Στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και νότια, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-10-2022

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες από το μεσημέρι – απόγευμα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές από την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 18 και 21 βαθμών Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα