Καιρός: Βελτιωμένος το επόμενο τριήμερο με κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Βελτιωμένος το επόμενο τριήμερο με κανονικές θερμοκρασίες
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Βελτιωμένος ο καιρός το επόμενο τριήμερο με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Δευτέρα βροχές σε πολλές περιοχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος ο καιρός το επόμενο τριήμερο . Έρχονται βροχές από την Κυριακή των Βαΐων κυρίως στα δυτικά και τα Βόρεια μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδος .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 6-7 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά μέχρι το Σάββατο ο καιρός θα κυλήσει χωρίς φαινόμενα και με θερμοκρασίες στα κανονικά επίπεδα. Την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Δευτέρα έρχονται βροχές που θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της Δυτικής της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας.

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, εκτός από το ανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 18 με 20 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 14-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Θα φθάσει τους 19 με 21 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-04-2022

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 17-04-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα