Καιρός: Βελτίωση σε μεγάλο μέρος της χώρας – Πού θα βρέξει

Καιρός: Βελτίωση σε μεγάλο μέρος της χώρας – Πού θα βρέξει
Βελτιωμένος καιρός EUROKINISSI

Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σε ποιες περιοχές διατηρούνται τα φαινόμενα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια – Σταδιακή βελτίωση στις υπόλοιπες περιοχές από το μεσημέρι

• Η θερμοκρασία θα ανέβει, αλλά παρόλα αυτά θα είναι χαμηλή για την εποχή

• Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Βελτιώνεται ο καιρός από την Πέμπτη. Πρόσκαιρα την Κυριακή θα έχουμε βροχές. Καλές θερμοκρασίες και εξασθενημένοι άνεμοι.

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στη δυτική και βόρεια χώρα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές, πρόσκαιρα έντονες στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ… Σαν σήμερα στις 23/3/1951επικράτησαν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες με χιονόνερο στην Αττική. — Το 2007 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Ηλεία με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Υδροσίφωνας στη Πάτρα. — Το 2008 είχαμε σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης, με 31°C μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη. — Το 2016 επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι σε πολλές περιοχές της χώρας και προκάλεσαν ζημιές και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα