Καιρός: Βροχερός από την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός: Βροχερός από την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Βροχόπτωση στην Αργολίδα Eurokinissi

Μετά τα Θεοφάνια αλλάζει ο καιρός με πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδικές νεφώσεις το επόμενο διήμερο σε μεγάλο μέρος της χώρας . Από Παρασκευή πολλές βροχές 
  • Η θερμοκρασία  θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή . Αισθητή πτώση το Σαββατοκξύριακο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6  και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη.

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 και τις βραδινές ώρες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 06-01-2022

 

Στη δυτική χώρα, την Κρήτη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις αρχικά με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα βορειοανατολικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα έχουν ένταση 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-01-2022

 

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Γρήγορα στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε
ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-01-2022

 

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-01-2022

 

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 ενώ στο Ιόνιο την Κυριακή θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα σε τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

 

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις  με βροχές από την Παρασκευή  . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από την Παρασκευή .  Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα