Καιρός: Βροχές, άνεμοι και μεταφορά σκόνης την Πέμπτη

Καιρός: Βροχές, άνεμοι και μεταφορά σκόνης την Πέμπτη
Βροχή Eurokinissi

Βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Μεταφορά σκόνης και άνεμοι στο Αιγαίο έως και 9 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με καταιγίδες στα βορειοδυτικά.
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι Ν-ΝΔ άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Xιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 19/1/1930 είχαμε χιονοπτώσεις στα Β. Προάστια Αθηνών, χιονόνερο στο κέντρο.
  • Το 1947 πυκνή ομίχλη στη Ν. Ευβοϊκό προκαλεί ναυάγιο με 400 νεκρούς.
  • Το 2003 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στη Χίο και Σάμο.
  • Πνιγμός μιας γυναίκας από υπερχείλιση χειμάρρου στη Κω.
  • Το 2016 καταγράφηκαν 4 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα