Καιρός: Βροχές από το απόγευμα της Δευτέρας – Πότε θα ενταθούν τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές από το απόγευμα της Δευτέρας – Πότε θα ενταθούν τα φαινόμενα
Συννεφιά eurokinissi

Αλλαγή του σκηνικού από τις αρχές της εβδομάδας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

•Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα της Δευτέρας έρχονται βροχές, που θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή με πτώση κυρίως από την Τετάρτη και μετά .

•Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 4 με 5 μποφόρ , αλλά σταδιακά θα από Δευτέρα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και τοπικά και στα 8 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-01-2023

Λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 6 και στο Ιόνιο από το βράδυ 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 10-01-2023

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τη νύχτα στη δυτική Ελλάδα.Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-01-2023

Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός ως τη Δευτέρα αλλά βροχές την Τρίτη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα